گروه استانها- استاندار لرستان با تاکید بر اینکه قطار توسعه لرستان در گِرو آب است، گفت: سد معشوره یکی از مهمترین مطالبات مردم استان در سفر رئیس جمهور است که در اجرای سیاستهای آبی به این سد ظلم شده است.
به گزارش موج خبر از خرمآباد، فرهاد زیویار در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت موضوع آب استان لرستان در سفر روزهای آینده به استان، اظهارداشت: طی جلساتی که برگزار شده نظر کارشناسان و دستاندرکاران حوزه آب جلب شده ولی موضوع اصلی استان تکمیل سد معشوره است البته وزارت نیرو برنامههایی در 1401در دستور کار دارد.
وی با بیان اینکه سد معشوره محل سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است، افزود: با تکمیل شد معشوره به طور یقین بسیاری از زمین های زراعی کوهدشت، سلسله و منطقه چگنی و حتی پلدختر را تحتالشاع قرار میدهد.
استاندار لرستان عنوان کرد: سد معشوره یکی از مهمترین مطالبات مردم استان در سفر رئیس جمهور به لرستان است، این سد متاسفانه دستخوش سیاست آبی که برای استان در نظر گرفته شد و به این سد ظلم شده است.
بلاتکلیفی 15 ساله سد معشوره
وی بیان کرد: سد معشوره 15 سال است تصویب و بنا بود به بهرهبرداری برسد ولی بنا به مشکلاتی که پیش آمده تاکنون به بهرهبرداری نرسیده و تنها 5 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حالی که میتواند حدود 500 تا 750 میلیون متر مکعب ذخیره سازی آب داشته باشد.
زیویار با اشاره به راه آهن دورود- خرمآباد گفت: بنده معتقدم قطار توسعه استان در گرو آب و راه است و اگر لرستان به عنوان کریدور شمال به جنوب نتواند زیرساختهای راه خود را درست کند از قطار توسعه عقب میماند.
وی تصریح کرد: در دوره ای که بسیاری از استانها درکی از راه آهن نداشتند در استان لرستان 80 سال پیش راه آهن راهاندازی شده ولی این راه آهن شرایط روز و زیرساختهای به روز را ندارد.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: هم اکنون از راه آهن فعلی استان تنها 10تا 15 هزار نفر از مردم استان استفاده می کنند و این در حالی است که بخش عظیمی از جمعیت استان به این راه آهن دسترسی ندارند.
خروج لرستان از بن بست با احداث راه آهن
وی اظهارداشت: احداث راه آهن خرمآباد- دورود سبب می شود استان لرستان از بن بست خارج شود ولی در حال حاضر این راه آهن با حدود 34 درصد پیشرفت نیمه کاره مانده است البته خوشبختانه وزارت راه نیز نظر مثبتی بر روی این پروژه دارند و امیدواریم در چشم انداز چند ساله دوره اول ریاست جمهوری سوت قطار در لرستان به صدا درآید.
زیویار با اشاره به اینکه آمدن رئیس جمهور و هیئت دولت به استانها را باید به فال نیک گرفت، اظهار داشت: سفر رئیس جمهور به استان لرستان به رسیدگی به مشکلات و مسائل مردم و استان اختصاص دارد،همه مسائل کشور در سفر رئیس جمهور گنجانده نمیشود و مراحل بعدی هم داریم، تدوین و تصویب بودجه مراحل بعدی است که میشود درباره آنها چشماندازهایی را در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور بستههای کوچکی برای استانها در نظر گرفته میشود که در کنار دیدارها و مراجعات مستقیم آن بستهها هم رفع و رجوع می شود، افزود: وضع استان ما از استانهایی که تا قبل از این رئیس جمهور سفر کرده بهتر است و با بررسی و واکاوی که انجام دادیم ما ازحیث عدد و رقم از استان های قبل از خودمان شرایط خیلی بهتری را داریم.
دارا بودن 25 درصد از سنگ های تزیینی کشور
استاندار لرستان عنوان کرد: علیرغم آمار و ارقام مثبتی که در رابطه با معادن و صنعت سنگهای تزئینی در استان است و طبق گفتهها بالای 25 درصد از سنگهای تزئینی کشور و 2 درصد جهان در استان لرستان وجود دارد که عدد و رقم خوبی است ولی ما چه کاری برای آن انجام دادیم، از حیث حجم و وزن صدها برابر صادرات، واردات این محصول را داشتیم که این خامفروشی است.
وی بیان کرد: در استان لرستان علیرغم ظرفیتهای بالقوه بالایی که داریم اما از جهت راهاندازی صنایع تکمیلی و فرآوری در فقر کامل به سر میبریم یعنی نه کسی در برای سرمایهگذاری پیشگام شده و نه برنامهای برای این کار در دستور کار قرار داشته است.
استاندار لرستان، گفت: ما در حال مذاکره با سرمایهگذارانی هستیم که در این زمینه بنا دارند که بیایند و در استان لرستان کار انجام دهند و خود این کار هم به بحث راه آهن مربوط میشود و زیرساختها برای انجام کار باید فراهم شود.
انتهای پیام/642/ش
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz